Meny

bo-vid-havet-barseback.jpg

Bo vid havet – mitt i skånsk lantlig idyll.

I Kävlinge kommun nära havet ligger Barsebäck By, där kommer vi att uppföra Barsebäck Trädgårdsstad. Placerat mitt i det vackra skånska kulturlandskapet, granne med anrika Barsebäck Gods, ett stenkast från havet och nära till en av världens vackrast belägna golfbanor gör läget närmast unikt! Du bor i lantlig idyll men har samtidigt nära till Malmö, Helsingborg och Lund som du når på mellan 10-30 minuter.

I Barsebäck By bor du bortom bruset. Här njuter du av äkta lantlig idyll med havet som vacker fond till din bostad. Området är närmast idealiskt placerat för dig som uppskattar närhet till havet och livets goda. Du bor nära nordens främsta golfbana, anrika Barsebäck Golf & Country Club, Henrik Stensons hemmabana.

Här kan du njuta av golf i fantastisk miljö och förbättra ditt handikapp på en golfbana i absolut världsklass. Trots att Barsebäck Trädgårdsstad ligger på landet mitt i klassiskt skånskt kulturlandskap är det nära till all du kan tänkas behöva. Sjukvård, skola och barnomsorg ligger ca en kilometer inåt landet i grannorten Löddeköpinge. Där finns också all upptänklig service och mängder med butiker i närbelägna Center Syd. Dessutom är Löddeköpinge centrum bara en busshållplats bort.

I Barsebäck Trädgårdsstad ser du ut över öppna fält och hav och små skogspartier ramar in bebyggelse, gods och golfbanor. I idylliska Barsebäcks hamn, ett stenkast från Barsebäck Trädgårdsstad, njuter du av havets läckerheter vid de kluckande fiskebåtarna och njuter av att se solnedgången gå ner i havet.

Barsebäck Trädgårdsstad förenar på ett närmast unikt sätt drömmen om landet och det öppna lanskapet samt närhet till havet med praktisk bekvämlighet. Allt detta parat med boende som överträffar det mesta. Den klassiska engelska trädgårdsstaden i kombination med en modern, intresseväckande och upplevelserik arkitektur, mitt i den skånska myllan och med magiska soluppgångar över de vidsträckta skänska åkrarna.
Barsebäck Trädgårdsstad erbjuder ett närmast unikt boende i Sverige.

Så föddes den engelska trädgårdsstaden.

Idén till den klassiska engelska trädgårdsstaden föddes i slutet på 1800-talet i England. Den kom som en lösning på problem i London som resulterat i en trafikinfarkt p.g.a. alla fordon och människor som skulle in och ut från stadens ytterområden. Stadens gator var helt enkelt igenkorkade. Problemet diskuterades i många år i stadshuset innan en man vid namn Ebenezer Howard, stenograf på de möten där man avhandlade problemet, kom men en närmast genial lösning. 

Ebenezer Howards idé byggde på att skapa mikrostäder i stadens ytterområden där boende, jobb och handel sköttes lokalt inom området där folk bodde. På så sätt behövde inte folk ta sig till de centrala delarna av staden för att få livet att fungera. Mycket av livet skulle då klaras av i närmiljön och transporterna in och ut till stadens centrala delar skulle därmed minska.
Gestaltningen av trädgårdsstaden utformades som en cirkel där gatorna utåt mot staden skulle kännas som stad och området innanför skulle kännas som trädgård. Det skulle visa sig att denna idé står sig stark än idag. Framförallt ha det skapat en mänsklig miljö där människor trivs. För dig som vill studera detta närmre nästa gång du är i London rekommenderas varmt ett besök i Hampstead trädgårdsstad i norra London.

ebenezer-howard.jpg

En skånsk nutida tolkning av en 1800-tals succé

Barsebäck Trädgårdsstad är en nutida tolkning av den klassiska engelska trädgårdsstaden. Perifert beläget till storstadsområdet Malmö/Köpenhamn bor du i direkt närhet till service och handel enbart någon kilometer bort. Inne i området vistas du i trädgårdsmiljö med gott om plats för möten och socialt liv.

Utåt gatan förnims storstaden i fjärran, men däremellan utanför Barsebäck Trädgårdsstad möter dig den skånska myllan med sin skönhet i form av böljande vackra fält och små skogspartier som vackert ramar in gods och gårdar. Nordens finaste och bästa golfbana finns nästgårds, i väst har du fri sikt mot havet och kan på kvällen se solen gå ner över en fri horisont.

bild_omrade_ny.jpg

Här finns gott om plats för socialt umgänge mitt i den skånska myllan.

Bostäderna i Barsebäck Trädgårdsstad vänder sig ut mot det skånska landskapet. Alla bostäder har små lättskötta gårdar. Husen är flexibla, det gör det enkelt att laborera med planlösningarna. Alla bostäder har öppna parkeringsplatser eller carport utanför entrédörren till sin bostad. Bilen finns där som en förutsättning för ett gott liv.

Utåt gatan förnims storstaden i fjärran, men däremellan utanför Barsebäck Trädgårdsstad möter dig den skånska myllan med sin skönhet i form av böljande vackra fält och små skogspartier som vackert ramar in gods och gårdar. Nordens finaste och bästa golfbana finns nästgårds, i väst har du fri sikt mot havet och kan på kvällen se solen gå ner över en fri horisont.

Stora uppglasade vardagsrum.
jonas-lloyd.jpg

Ord från arkitekten
Jonas Lloyd

Trädgårdsstaden vänder sig direkt mot den skånska myllan. Ambitionen har varit att skapa samhörighet med det skånska landskapet berättar Jonas Lloyd. Det gör vi bl.a. med stora uppglasade vardagsrum som blickar ut över en skånsk gård, över ett skånskt fält. 

Vår målsättning är att föra samman området med den yttre naturen och bjuda in naturen i vardagsrummet. Uppglasade ytor bjuder in den skånska myllan och agrikulturen i vardagsrummet. Parken är grupperad kring befintliga träd och vi har behållit tidigare vegetation i området fortsätter Jonas Lloyd. Exteriören och fasaderna är komponerade för att på ett tydligt sätt markera var varje familj bor. Vi har jobbat med tydliga vertikala avbrott, s.k. stroboskopisk effekt.

Barsebäck Trädgårdsstad följer en sammanhållen stadsbyggnadsstruktur med väldefinierade gaturum. Mångfald och variation har varit viktiga ledord.

Exteriören och fasaderna är komponerade för att på ett tydligt sätt markera var varje familj bor. Det finns en 
variation av hustyper med 1-plans, 2-plans och parhus. Bostäderna finns i storlekarna  81 kvm och 120 kvm.

 
Gott om plats för
socialt umgänge i kök
där man verkligen trivs.
kanslan-sitter-i-detaljerna-barseback02.jpg

Känslan sitter i detaljerna.

Alla hus i Barsebäck Trädgårdsstad har en genomgående bra standard med goda materialval i samtliga rum. Kakel och klinker i badrum, fina trägolv och välutrustade kök är några exempel på detta. I originalutförandet får du en inredning med lång livslängd, både när det gäller design och slitstyrka.

Tillvalssortimenet – med luckor, handtag, tapeter, bänkskivor, golv och färgval – ger dig stora möjligheter att utforma ditt nya hem i din unika smak. Läs mer i Barsebäck Trädgårdsstads bofakta för specifik info om material och inredning.

kanslan-sitter-i-detaljerna-barseback03.jpg

Barsebäck Trädgårdsstad erbjuder en hög kvalitet på allt från husets yttre gestaltning till yteffektiva, praktiska planlösningar med hög nivå på materialval och tillvalsutbud.